29. 4. 2009

Pizza kvatro lux

Suroviny: 30 g anglickej slaniny, 1 vajce, 150 g syra, 100 g paradajok, 100 g póru, 100 g špenátového pretlaku, 100 g nakladaných húb, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g sterilizovanej sóje, 30 g olív, 80 g cibule, 2 strúčiky cenaku, pol čajovej lyžičky sójovej omáčky, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, oregano, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvaríme natvrdo. Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme. Paradajky umyjeme, cibuľu olúpeme. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska.
Hrášok, sóju, olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno. Slaninu na panvici zľahka opražíme, prisypeme časť cibule, upražíme do sklovita, potom pridáme pripravený špenát, osolíme a všetko dusíme asi 5 minút.Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny. Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami, druhú časť posypeme hráškom, sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou, ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom a na poslednú rozložíme sterilizované huby, posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. 
Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžeme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme.


Žiadne komentáre: