30. 4. 2009

Srnčie mäso na smotane

Suroviny: 500 g srnčieho stehna alebo chrbta, 100 g údenej slaniny, 2 dl kyslej smotany, 1 lyžica masla, 1/4 citróna, trochu horčice, soľ, cukor, ocot, alebo citrónová šťava. Na marinádu: 1/4 l octu, 1/4 l vody, 2-3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3-4 zrnká čierneho a nového korenia, 2-3 zrnká borievok, alebo materinu dúšku. Miesto vody alebo octu môžeme použiť červené víno 

Postup: Marinádu uvaríme z príslušných surovín, necháme vychladnúť. Mäso prešpikujeme, marinujeme a upečieme. Výpek so zeleninou, slaninou rozmixujeme s múkou a so smotanou, ochutíme a varíme 10 minút. Do omáčky vložíme pokrájané mäso. Vhodnou prílohou sú knedle a brusnicový kompót.

Žiadne komentáre: