29. 4. 2009

Zelerová pizza

Suroviny: 150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľa, zelerová vňať, oregano, majorán, citrónová šťava, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ 

Postup: Pripravíme si cesto. Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút. Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance. Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom. Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.Pečieme vo vyhriatej rúre. Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.


Žiadne komentáre: