29. 4. 2009

Pizza Štyri ročné obdobia

Suroviny: 100 g varenej šunky, 100 g suchej salámy, 100 g mäsa z mušlí, 100 g kreviet, 200 g syra, 100 g nastrúhaného parmezánu, menšia konzerva šampiňónov, 8 paradajok, pol červenej papriky, pol zelenej papriky, 4 lyžice paradajkového pretlaku, krehké cesto, lyžica nasekaného oregana, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Rovnomerne ho potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a parmezánom. Paradajky olúpeme, nakrájame na plátky a uložíme na cesto. Na ne položíme krevety, mušle, salámu a šunku nakrájanú na rezance.Pridáme šampiňóny a očistené papriky, ktoré sme nakrájali na prúžky. Osolíme a okoreníme. Navrch rozložíme syr, ktorý sme nakrájali na plátky. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme 15 až 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.



Žiadne komentáre: