29. 4. 2009

Zeleninová pizza

Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 1 malá konzerva nakrájaných šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 1 cuketa, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 2 cibule, zväzok jarnej cibuľky, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, pár chilli papričiek, 2 lyžice nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, čajová lyžička cesnakovej soli 

Postup: Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky. Papriku a jarnú cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny necháme odkvapkať a chilli papričky umyjeme.Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a potrieme paradajkovým pretlakom. Potom všetky prísady rovnomerne rozložíme na cesto, osolíme a okoreníme nasekaným oreganom, mletým čiernym korením a cesnakovou soľou. Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút.Podávame posypané nakrájanou pažítkou.


Žiadne komentáre: