Suroviny: 250 g údeného bôčika, 400 g žemle,40 g slaniny ,muškátový kvet, petržlenovú vňať ,soľ mleté čierne korenie,vajce ,300 ml mlieka
Postup: Tvrdšie žemle nakrájame na kocky, pokropíme ich trochou mlieka a necháme ho vsiaknuť. Vajcia oddelíme na žítky a bielky. Žltky rozšľaháme so zvyšným mliekom, mierne osolíme, pridáme hrubú múku, navlhčené a nakrájané žemle, sneh vyšľahaný z bielkov a zmes zľahka premiešame. Zo vzniknutého cesta vytvarujeme knedľové šišky, zabalíme ich do navlhčených maslom natretých obrúskov, zaviažeme ich niťou a vložíme do vriacej vody. Varíme ich na miernom ohni asi 20 minút. Potom ich vyberieme z vody, rozbalíme a nakrájame na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára