30. 4. 2009

Piškóty plnené pudingovým krémom

Suroviny: 2 – 3 balíky detských piškót
Plnka: 300 ml mlieka,60 g kryštálového cukru,1 balíček vanilkového pudingu,1 lyžica instantnej kávy,100 g Flora Light, Rama 
Mliečna hmota:100 g sušeného mlieka ,200 g práškového cukru,4 lyžice vody ,10 g Flory Light, Ramy 

Postup: Polovicu piškót naplníme pudingovým krémom. Zlepíme s druhou piškótou a dáme do chladničky stuhnúť. Mliečnu hmotu rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a rozkrájame na štvorčeky. Zlepené piškóty zabalíme do štvorčeka z mliečnej hmoty a zaguľatíme. Dáme do papierového košíčka.Plnka: Z mlieka, kávy, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom elektrickým mixérom rozšľaháme a pridáme Floru. Ešte krátko vyšľaháme na hladký krém .Mliečna hmota: Sušené mlieko a práškový cukr preosejeme. Pridáme vodu, tuk a všetko spracujeme na tuhú nelepivú hmotu. Pri spracovávaní a vaľkaní podsypávame práškovým cukrom, aby sa nelepila k pracovnej ploche.

Žiadne komentáre: