Suroviny: 400 g miešaného mletého mäsa, 200 g nastrúhaného ementálu, 8 paradajok, 1 feferónka, malá konzerva olúpaných paradajok, lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, krehké cesto, šálka strúhanky, zväzok zelenej petržlenovej vňate, lyžica mletej červenej papriky, lyžica nasekaného oregana, trochu Podravky, čajová lyžička karí korenia, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Okoreníme mletou červenou paprikou, karí a nasekaným oreganom a pridáme olúpané paradajky. Primiešame paradajkový pretlak, osolíme a ochutíme feferónkou nadrobno nasekanou, mletým čiernym korením a vegetou. Varíme na prudkom ohni, až kým sa tekutina neodparí. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky.Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou a obložíme plátkami paradajok. Na ne rozložíme mäsovú zmes a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút. Vyberieme, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára