Suroviny: Kvások: 1 lyžica sušeného droždia, 50 ml vody, cukor.
Cesto: 12 lyžíc polohrubej múky, olej, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy, podravka, majorán, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Plnka: 100 g šunky, 200 g tvrdého syra, 3 vajcia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 2 zeleninové papriky, 2 cibule.
Postup: Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vykysnutý kvások. podravku, majorán, mletú papriku, korenie, rascu, soľ a s vodou zamiesime cesto. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pizzu, potrieme olejom a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Na syr naukladáme šunku, ktorú sme nakrájali na tenké pásiky, očistenú zeleninovú papriku, cibuľu a šampiňóny.Zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami, posypeme zvyškom syra a vo vyhriatej rúre upečieme.
Podávame teplé, prípadne chladné ako predjedlo
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára