27. 4. 2009

Nugátové hviezdičky

Suroviny: 125 g masla, 100 g mliečnej čokolády, 50 g cukru, 250 g múky, 1 vajce, 1 lyžička instantnej kávy, 100 g orieškovo-nugátového krému, 200 g svetlej polevy, 30 g olúpaných lieskových orieškov    

Postup: Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme cukor, múku, vajce a kávu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať dve hodiny. Potom cesto opäť premiesime, na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme hviezdičky, ktoré pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 10 až 15 minút pri teplote 175 stupňov. Vychladnuté hviezdičky spájame po dve nugátovým krémom a namáčame vrchnou stranou v roztopenej poleve. Napokon ozdobíme lieskovým orieškom.

Žiadne komentáre: