27. 4. 2009

Medové ježe

Suroviny: 2,5 dl mlieka, 300 g práškového cukru, 60 g tuku Helia, 4 lyžice medu, 2 vajcia, 500 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva,,, Punč a posýpka: 500 g kryštálového cukru, trocha vody, 200 g tuku Helia, 100 g kakaa, 2 dl rumu, na obaľovanie 500 g kokosu 

Postup: V mlieku rozpustíme cukor, tuk a med. Vylejeme do múky s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.Z prísad na punč (okrem rumu) uvaríme sirup, potom pridáme rum. Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžničky, ktoré postupne namáčame v punči a obaľujeme v kokose. Kokos použijeme po častiach, aby sa pri obaľovaní celý nezafarbil punčom. 

Žiadne komentáre: