29. 4. 2009

Pizza s baklažánom

Suroviny: 50 g syra, 250 g baklažánu, 100 g šampiňónov, 150 g kečupu, 50 g olív, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, oregano, mletá rasca, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ 

Postup: Pripravíme si cesto. Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať, potom ich osušíme obrúskom. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak rozotrieme s trochou soli a zmiešame s oreganom a rascou. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto rozotrieme kečup, poukladáme plátky baklažánu, ktoré potrieme cesnakovou zmesou.Navrch dáme nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze niekoľkokrát potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Syr nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme tesne pred dopečením na pizzu. Potom ho necháme v rúre roztopiť.



Žiadne komentáre: