Suroviny: 4 pstruhy (alebo filety z inej ryby), 1 citrón, 250 g hladkej múky, 2 dl piva, 2 vajcia, olej omáčka: 3 paradajky, 125 ml bieleho jogurtu, pažítka, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava
Postup: Zmiešame múku, pivo, soľ a žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh, ktorý pridáme k cestíčku, opatrne zamiešame a necháme v chlade odstáť 10 minút. Pstruhy vykostíme, aby vznikli filety. Nasekáme si petržlenovú vňať, v ktorej obalíme ryby a pokvapkáme citrónom a obalíme v cestíčku. Vypražíme v rozpálenom oleji do zlata. Omáčka: Paradajky oblanžírujeme, olúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme posekanú pažítku, rozmiešame ich v jogurte, všetko osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dobre premiešame. Podávame so zemiakovými hranolkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára