Suroviny: 100 g kakaa, 500 g práškového cukru, 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice medu, 200 g šľahačky, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g masla, 100 g sekaných lieskovcov, olej, 25 kandizovaných čerešní
Postup: Kakao, cukor a soľ zmiešaš v hrnci. Pridáš med, smotanu a vanilkový cukor.Zmes varíš 20 minút pri nízkej teplote, občas zamiešaš. Na skúšku odkvapneš hmotu do studenej vody. Ak sa vytvára tuhá guľôčka, hmota je hotová. Pridáš maslo, hmotu odstavíš z platne a šlaháš, kým nie je tuhá. Vymastíš formu 15x15 cm, alebo 10x20 cm, vleješ do nej čokoládovú hmotu a nasypeš oriešky. Hmotu ochladíš tak, aby sa dala krájať. Nakrájaš kocky veľké 2 cm a do každej vtlačíš pol čerešne. Vložíš do papierových košíčkov a uskladníš v prázdnej škatuli od cukríkov. Namiesto čerešní môžeš použiť iné kandizované ovocie. Vhodné sú aj orechy a pistácie. Kocky, ktoré sa rozhodneš darovať, daj nakrátko zmraziť a každú zvlášť potom zabal do celofánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára