29. 4. 2009

Pizza so špenátom

Suroviny: 150 g syra Mozarella, 1 balíček mrazeného špenátu (450 g), 20 g pokrmového tuku, 500 ml mlieka, 1 lyžica hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky, dáme na rozpálený tuk a za stáleho miešania necháme rozmraziť. Keď sa voda odparí, pridáme múku rozmiešanú v mlieku, cesnak rozotretý so soľou a všetko chvíľu povaríme. Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravený špenát a podľa chuti ho okoreníme.Navrch rozložíme plátky syra a pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry.


Žiadne komentáre: