Suroviny: 5 bielok, 200 g kryštálového cukru ,150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy
Postup: Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálový a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10 - 15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom Cera a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80 - 100 °C 1 - 1,5 hod. (dvierka rúry necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, poprípade máčať v čokoláde.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára