29. 4. 2009

Pizza na mäsiarsky spôsob

Suroviny: 150 g varenej šunky, 100 g suchej salámy, 200 g nastrúhaného syra, 12 artičokových srdiečok, 20 čiernych olív, 1 konzerva olúpaných paradajok, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, 1 a pol zväzku oregana, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Paradajky dáme na sito, umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Olej rozpálime v panvici a rýchlo na ňom opečieme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou, potom pridáme paradajky a varíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame nakrájané oregano. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Natrieme ho paradajkovým pretlakom.Šunku a salámu nakrájame na prúžky a spolu s artičokmi a olivami rozložíme na cesto. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povrch posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.Hotovú pizzu posypeme čerstvo nakrájaným oreganom.


Žiadne komentáre: