Suroviny: 1,5 kg kyslej sudovej kapusty, 1 polievková lyžica rasce, 2 polievkové lyžice mletej sladkej červenej papriky, 6 strúčikov cesnaku, 2 kocky masoxu, 3/4 hrnčeka sušených húb (dubáky, kozáky, suchohríby), štipka tymiánu, štipka mletého nového korenia, štipka mletého čierneho korenia, 2 ks bobkový list, 3 ks klobásy, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 ks smotana do kávy v prášku, 1 polievková lyžica soli (zarovnaná polievková lyžica), cukor (podľa potreby)
Postup: Do hrnčeka dáme sušené huby a zalejeme ich vlažnou vodou (necháme namočené asi 15 min). Do polovice veľkého hrnca (5 l) dáme vodu, pridáme v studenej vode (2x) premytú pokrájanú kyslú kapustu, rascu, mletú červenú papriku, pokrájaný alebo prelisovaný cesnak, tymián, korenie, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, huby, soľ, masox a necháme variť 2 hodiny. Potom si v studenej vode rozmiešame hladkú múku a cez sitko vylejeme do polievky. Postupne prášime po povrchu sušenú smotanu a za stáleho miešania chvíľu povaríme na miernom ohni. Pre tých, ktorí majú radšej menej kyslú, pridáme cukor. Podávame s cesnakovým posúchom alebo chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára