29. 4. 2009

Calzone na vinohradníčkin spôsob

Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 4 surové údené párky, 200 g syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g modrého hrozna, 4 paradajky, 12 plnených olív, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, zväzok jarnej cibuľky, zväzok oregana, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska a opražíme do sklovita. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno odkôstkujeme a pripravíme si olivy. Párky nakrájame na tenké plátky alebo kocky a všetky prísady opatrne zmiešame v mise.
Cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme oreganom nakrájaným nadrobno, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na to rozložíme syr nakrájaný na plátky, druhú polovicu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.

Žiadne komentáre: