29. 4. 2009

Špenátová pizza na sedliacky spôsob

Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g jemnej salámy, 4 vajcia uvarené natvrdo, 200 g syra, 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4 paradajky, 2 lyžice masla, chlebové cesto, pol zväzku petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, Podravka, lyžica nasekanej bazalky, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a Podravkou a necháme vychladnúť.Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložíme špenát, obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajcami nakrájanými na kolieska.Napokon pridáme na plátky nakrájaný syr. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame posypanú nasekanou zelenou petrlženovou vňaťou.


Žiadne komentáre: