29. 4. 2009

Hubová pizza

Suroviny: 100 g varenej šunky, 200 g syra, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g čerstvých hríbov, 150 g čerstvých kuriatok, 2 lyžice masla (alebo tuku), 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, krehké cesto, pol zväzku pažítky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme strúčik cesnaku rozotretý so soľou a spolu opražíme. Potom pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dozlata. Pridáme očistené huby, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky a šunku narezanú na prúžky. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa. Primiešame nasekané zelené vňate, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne uložíme hubovú zmes a plátky syra. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 17 minút.Vyberieme a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: