24. 4. 2009

Brokolica s kuracinkou

Surovinxy: 300 g kuracích pŕs
400 až 500 g brokolice
3 lyžice oleja
kúsok masla
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
štipka mletej rasce
asi 3 PL hustej kyslej smotany
1 PL hladkej múky
3 dl zeleninového vývaru
trochu citrónovej šťavy
Postup:Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 minút až 1 hodinu odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko na raz, rozdelíme ho aspoň na dve časti). Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme. Podávame s cestovinou. 

Žiadne komentáre: