22. 4. 2009

Perkelt z kapra

Suroviny: 800 g vypitvaného kapra,1 kl soli,1 PL hladkej múky,2 PL masti,cibuľu, 1 kl mletej červenej papriky,150 g rajčiakov,2 kl múčneho masla (maslo zmiešané s hladkou múkou v pomere 1:1)
Postup:Očisteného, vypitvaného a umytého kapra osušíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme a poprášime múkou.Porcie rýb opečieme z obidvoch strán na rozohriatom oleji. Do tuku po opekaní dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme do zlata, zaprášime mletou paprikou a zalejeme vývarom z rýb. Do pripraveného základu pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú čerstvú papriku, na štvrtiny nakrájané rajčiaky a pod pokrievkou krátko podusíme. Do základu vložíme opečené porcie kapra, múčne maslo a pod pokrievkou dodusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom.

Žiadne komentáre: