Suroviny- cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 3,5 lyžice hrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa.
Plnka: 4 dcl mlieka, 10 dkg hladkej múky, 5 žĺtkov, 4 dkg kakaa, 45 dkg maslo alebo margarín, 25 dkg práškový cukor, rum a džem.
Pena: 5 bielkov, 25 dkg práškový cukor, štipka soli.
Čokoládová poleva.
Postup - cesto: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka: Z mlieka, múky, žĺtkov, kakaa a cukru uvaríme kašu a vychladnuté zmiešame s maslom a pridáme rum podľa chuti.
Pena: Z bielkov, cukru a štipky soli nad parou vyšľaháme tuhý sneh. Odstavíme a miešame do vychladnutia.
Upečený korpus potrieme džemom, natrieme plnku, na to dáme snehovú penu a polejeme čokoládovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára