Suroviny:500 g bravčového mäska /najlepšie pliecko, alebo zo stehna/, soľ, mleté čierne korenie, bujón, kúsok slaninky, olej, koreňová zelenina, 1 cibuľka, 1 veľká lyžica hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany
Postup:Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a prešpikujeme kúskami slaniny. Na oleji si speníme cibuľku, nakrájanú zeleninku a mäsko na tejto zmesi opečieme. Potom podlejeme horúcou vodou, pridáme bujónik a dusíme do polomäkka. Polomäkké mäsko dopečieme v rúre. Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou zlejeme-zmixujeme, pridáme smotanu s múkou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Podávame s mäsom pokrájaným na porcie s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára