26. 3. 2009

Fusilli con polpettine

Postup:750 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 3-4 krajce bieleho chleba rozmixovaného na omrvinky, cibuľu pokrájanú nadrobno, 25 g parmezánu, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, kôra z ½ citróna, čierne korenie soľ a petržlenovú vňať zmiešame. Robíme guľky, ktoré obalíme v 30 g krupice zmiešanej s čiernym korením. Na 2 PL olivového oleja opražíme do zlatista.
Omáčka: V panvici zmiešame 425 g paradajk. pretlaku, 125 ml hov. vývaru, 125 ml červ. vína, 2 PL posekanej bazalky, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie a necháme zovrieť. Zmiernime teplotu a vložíme mäsové guľky. Dusíme cca 15 minút. Uvaríme vretienka a podávame s guľkami.

Žiadne komentáre: