24. 4. 2009

Rezancový nákyp

Suroviny: 250 g rezancov,375 g údenej šunky alebo salámy,500 g paradajok,lyžicu oleja,2 lyžice strúhanky,500 ml mlieka,5 vajec,papriku,75 g tvrdého syra,30 g masla,postrúhaný muškátový orech          

Postup: Rezance uvaríme, precedíme a opláchneme studenou vodou. Šunku alebo salámu posekáme a rajčiny pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme a posypeme strúhankou. Kladieme do nej vrstvu rezancov, šunky a rajčiny. Poslednou vrstvou majú byť rezance. V mlieku rozhabarkujeme vajcia s trochou papriky a muškátu a nalejeme na rezance, na ktoré nakoniec dáme ešte postrúhaný syr a kúsky masla. Pečieme asi 45 minút.

Žiadne komentáre: