22. 4. 2009

Moravský vrabec

Suroviny: 600 g bravčového pliecka (krkovičky alebo chudšieho bôčiku),4 strúčiky cesnaku,veľkú cibuľu,lyžičku drvenej rasce,soľ,vodu na podlievanie    

Postup:Mäso nakrájané na väčšie kúsky vložíme do misy, osolíme, posypeme rascou a tenkými plátkami cesnaku. Premiešané mäso necháme 4 - 5 hodín odležať. Potom ho preložíme do pekáča a prudko upečieme vo vopred zohriatej rúre pri 200 °C (10 - 15 minút).
Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme trochou vody. Ďalej pomaly pečieme pri teplote 170 ° C asi hodinu, pričom mäso občas prelievame šťavou a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso podávame so zemiakovými alebo chlpatými knedľami a dusenou sladkokyslou kapustou


Žiadne komentáre: