22. 4. 2009

Bravčové mäso v keli

Suroviny: 500 g bravčového mäsa,hlávku kelu,3 lyžice masti,lyžicu mletej červenej papriky,cibuľu cesnak,2 lyžice hladkej múky,zemiaky,soľ,čierne korenie,majorán,drvenú rascu Postup:Mäso nakrájame na kocky, osolíme a zľahka opečieme na panvici, aby sa „zatiahlo". Potom ho dáme variť do vody. Keď je polomäkké, pridáme kel nakrájaný na rezance a pokrájané zemiaky.Pridáme rascu, podľa potreby ešte dosolíme a dusíme do mäkka. Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme do nej hladkú múku, červenú papriku a zalejeme studenou vodou. Toto všetko pridáme k mäsu a kelu a krátko prevaríme. Nakoniec dochutíme majoránom a cesnakom.


Žiadne komentáre: