24. 4. 2009

Cestovinový šalát s morčacím mäsom

Suroviny: 300 g morčacích alebo kuracích pŕs nakrájaných na tenké slížiky,250 g cestovín farfalle (mašličky),100 g hrášku,4 paradajky olúpané a nakrájané na plátky,3 lyžice olivového oleja,3 lyžice majonézy4 lyžice šľahačky,3 lyžice kečupu ,2 lyžice sherry alebo portského vína ,1/2 lyžičky cukru  čerstvo zomleté čierne korenie,soľ              

Postup:Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci (varíme ich asi 11 minút). Do vody pridáme asi lyžicu oleja a trochu soli. Potom vodu zlejeme a cestoviny necháme odkvapkať a vychladnúť. Na panvici rozohrejeme zvyšok oleja, pridáme morčacie alebo kuracie mäso a 5 minút restujeme zo všetkých strán. Potom necháme vychladnúť. Vychladnuté mäso pridáme do misy k vychladnutým cestovinám spoločne s paradajkami a hráškom a všetko dobre premiešame.
Zálievka: majonézu, jogurt, šľahačku, kečup, sherry alebo portské a cukor zmiešame.
Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením. Touto zálievkou zalejeme cestoviny, opäť premiešame a podávame.


Žiadne komentáre: