Suroviny: 4 veľké zelené papriky,2 stredne veľké cibule,250 g karotky,veľkú paradajku,200 g varenej ryže,1 PL masla,1 PL hladkej múky,žĺtok,100 ml smotany,petržlenovú vňať,čierne korenie
Postup:Cibuľu a karotku nakrájame nadrobno a podliate trochou vody dusíme. Zmiešame s varenou ryžou, najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a rajčinou, osolíme a okoreníme. Papriky odrežeme asi 1/2 cm pod stonkou, vnútro vyčistíme. Posolíme a naplníme zmesou. Postavíme do vyššieho hrnca, priklopíme viečkami so stonkami, do polovice podlejeme vodou a pečieme pod pokrievkou v rúre asi 30 minút. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, riedime vodou a smotanou, dobre rozšľaháme a povaríme. Zjemníme žĺtkom, ale viac už nevaríme. Omáčkou papriky prelejeme na tanieroch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára