Suroviny: 600 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 3 žítkyvajce, 50 g práškového cukru, 120 g roztopeného masla alebo rastlinného tuku, kôru z polovice citróna, trocha soli, lekvár Kvások: 75 ml mlieka,20 g práškového cukru,30 g droždia,40 g polohrubej múky
Postup:Z mlieka, cukru, droždia a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozmiešané žľtky a vajce, pridáme cukor, vlažné maslo alebo tuk, postrúhanú citrónovú kôru a trochâ soli. Všetko spolu zamiešame, dobre vypracujeme a necháme na teplom miesto nakynut. Potom na doske posypané múkou cesto vyváľkame, pokrájame na obdľžniky, ktoré natrieme lekvárom a stočíme do tvaru buchtičky. plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme, boky potrieme roztopeným tukom, aby se nezlepili, necháme na plechu podkysnuť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vyklopíme a vychladnuté posypeme práškovým cukrom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára