3. 6. 2009

Zemiakový nákyp so syrom

Suroviny: 800 g zemiakov, 300 g cibule, 200 g slaniny, 100 g tvrdého syra (Eidam), pažítka, 60 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, mleté čierne korenie 

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame a opražíme, pridáme cibuľu. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme múku, premiešame a rozriedime mliekom. Hneď odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr.Všetky pripravené prísady vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 oC.Podávame posypané nakrájanou pažítkou.


Žiadne komentáre: