3. 6. 2009

Zemiakový guláš na maďarský spôsob

Suroviny: 400 g zemiakov, 100 g párkov, 30 g masti, 3 cibule, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 2 čajové lyžičky sladkej mletej červenej papriky, pol čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, majorán, mleté čierne korenie 

Postup: V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené a na štvrťky nakrájané zemiaky a opražíme. 2 zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme sladkú a štipľavú papriku, korenie, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme.Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme olúpané párky a dodusíme. Hotový guláš ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou a majoránom.Podávame s čiernym chlebom.




Žiadne komentáre: