3. 6. 2009

Zapekaný karfiol s mäsom

Suroviny: 1 veľký karfiol (2 menšie),250 g bravčového mäsa, 50 g ementálu, 2 vajcia, 100 ml smotany, 2 paradajky, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode 5 až 7 minút. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky. Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Opražíme ho na masti, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom osolíme, okoreníme, podlejeme horúcim mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Ohňovzdornú misu vymastíme a nakladieme do nej striedavo ružičky karfiolu a udusené mäso. Nakoniec všetko zalejeme vajcami rozšľahanými v smotane, posypeme nastrúhaným ementálom, ozdobíme na plátky nakrájanými paradajkami a zapečieme vo vyhriatej rúre.Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.



Žiadne komentáre: