3. 6. 2009

Zapekané fliačky s údeným mäsom

Suroviny: 250 g údenej krkovičky (alebo 1 údené koleno), 100 ml smotany, 3 vajcia, 500 g hrubej múky, 70 g masti, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Z múky, 1 vajca, zo soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme trochu obschnúť. Potom ho nakrájame na fliačky veľké asi 1 x 1 cm, uvaríme v osolenej vode a precedíme. Polejeme roztopenou masťou, premiešame s nakrájaným uvareným údeným mäsom a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. 
V smotane rozmiešame vajcia, trocha soli a mleté čierne korenie, nalejeme na fliačky s mäsom a zapečieme vo vyhriatej rúre.


Žiadne komentáre: