Suroviny: 1 menšia tekvica, 150 g údeného syra, citrónová šťava, soľ
Plnka: 250 g jahňacieho mäsa, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Mladú tekvicu olúpeme, rozkrojíme po dĺžke na dve polovice, zbavíme ich jadrovníka a časť vnútornej dužiny vydlabeme. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme plnkou. Naplnenú tekvicu nakrájame na mesiačiky. Na každý mesiačik položíme plátok údeneho syra, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Plnka: Mäso pomelieme (nasekáme nadrobno), osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, vajce a cesnak rozotretý so soľou. Všetko dobre premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára