3. 6. 2009

Zapečené cestoviny s mäsom

Suroviny: 400 g bravčového mäsa, 250 g cestovín, 2 vajcia, 100 ml smotany, 2 zeleninové papriky, 1 cibuľa, 30 g masti, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, mäsový vývar, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso a opražíme. Potom pridáme nakrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme domäkka.
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, precedíme a uložíme na údené mäso. Vajcia rozšľaháme so smotanou a soľou. Zalejeme cestoviny a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme do chrumkava.


Žiadne komentáre: