4. 6. 2009

Rizoto s kuriatkami

Suroviny: 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 300 g guľatej ryže, 2 cibule, 1000 ml okoreneného mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ,100 g prerastenej údenej slaniny, 200 ml smotany, 2 lyžice masla (alebo tuku), 300 g kuriatok, 4 paradajky, zväzok zelenej petržlenovej vňate 

Postup: Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko opražíme. Podlejeme bielym vínom a prevaríme. Pridáme 400 ml mäsového vývaru a varíme na miernom ohni. Viackrát premiešame a postupne prilejeme zvyšný vývar. Varíme asi 18 až 20 minút a potom osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na panvici roztopíme maslo, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme. Pridáme prebraté a umyté kuriatka a krátko opražíme.Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame nadrobno a pridáme ku kuriatkam. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme smotanou. Povaríme na miernom ohni asi 5 minút. Kuriatka zamiešame do ryže, ešte raz ochutíme a podávame.



 

Žiadne komentáre: