Suroviny: 200 g bravčového mäsa, 200 ml smotany, 1 vajce, 5 hrubších a dlhších uhoriek, 150 g ryže, 20 g múky, 20 g masti, ocot, kôpor, soľ
Postup: Uhorky olúpeme, rozrežeme na polovice, zrnká opatrne vyberieme a obaríme horúcou vodou. Potom z vody vyberieme a necháme odkvapkať.Medzitým ryžu udusíme do polomäkka s masťou a v malom množstve vody. Pridáme osolené a pomleté bravčové mäso a vajce. Uhorky naplníme. Dáme do horúcej vody s kôprom a uvaríme domäkka.Pripravíme riedku zápražku a rozriedime šťavou, v ktorej sa varili uhorky. Uvarené uhorky vložíme do rozriedenej zápražky a opäť mierne povaríme. Môžeme dochutiť octom a pred podaním pridáme smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára