Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 200 ml vína, 150 g ryže, 2 lyžice octu, cibuľa (na 1 osobu 1 až 2), 2 lyžice múky, 20 g masti, mletá červená paprika, 10 g cukru, sol
Postup: Cibuľu strednej veľkosti očistíme, zvrchu trocha zrežeme a urobíme otvor. Ten naplníme. Bravčové mäso pomelieme, ryžu trocha podusíme a vychladnutú pridáme k mäsu. Dochutíme soľou a mletou červenou paprikou. Medzitým pripravíme riedku zápražku, zriedime vodou alebo vývarom, dobre prevaríme a opatrne vložíme plnené cibule.Keď cibule zmäknú, prilejeme víno a trocha octu, ochutíme cukrom a znova povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára