Postup: Elektrickú rúru vyhrejeme na 240 °C (teplovzdušnú na 220 °C). Zeler očistíme a pokrájame na kúsky, z papriky odstránime zrniečka a pokrájame ju na pásiky, cesnak posekáme nadrobno. Plát mäsa potrieme zmesou horčice, soli a byliniek a posypeme sladkou paprikou. Na mäso poukladáme kúsky zeleru, pásiky papriky a posekaný cesnak. Mäso opatrne zavinieme a previažeme niťou.Vo veľkom pekáči zohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán prudko opečieme. Prilejeme 125 ml horúceho mäsového vývaru a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na najnižšej priečke 60 – 70 minút. Po 20 minútach pečenia teplotu v rúre znížime na 200/180 °C a prilejeme zvyšok vývaru. Roládu necháme odpočívať vo vypnutej rúre ešte asi 10 minút.Výpek z mäsa nalejeme do kastróla, zmiešame so smotanou a zahustíme maizenou, rozmiešanou v troške studenej vody. Necháme prevariť a prelejeme do omáčnika. Roládu pokrájame na plátky a podávame napríklad so zemiakovou kašou.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
18. 5. 2009
Mäsová plnka
Suroviny: 1 kg vykosteného bravčového karé, upraveného na zavinutie,200 g stopkatého zeleru,polovicu červenej paprik,1 strúčik cesnaku,1 Čl horčice,1 ČL soli,po 1/2 ČL sušeného tymianu, rozmarínu a sladkej papriky,3 PL oleja,250 ml mäsového vývaru,125 ml kyslej smotany,1 ČL maizeny
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára