Suroviny: 600 g jelenieho mäsa zo stehna, 200 g údeného mäsa, 200 g šampiňónov, 2 cibule, 2 lyžice dezertného vína, 0,25 l hovädzieho bujónu, 1 lyžica maizeny, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup: Odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme, posolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme údené mäso nakrájané na kocky, šampiňóny nakrájané na plátky, víno a niekoľko minút pražíme. Vložíme späť mäso, podlejeme časťou horúceho bujónu a za občasného premiešania dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame zvyšným bujónom. Nakoniec zahustíme maizenou rozmiešanou v troche studenej vody a krátko povaríme. Podávame so šalátom a zemiakovými hranolčekmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára