26. 5. 2009

Pečené stehno z diviaka

Suroviny: 800 g stehna (pliecka) diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, tymian, nové korenie, bobkový list, 2 lyžice masti, 1 lyžičku hladkej múky 

Postup: Vykostené, očistené, umyté a osušené stehno (pliecko, chrbtový sval) sa osolí, okorení a posype rozdrveným divým korením. Vloží sa do pekáča, poleje roztopenou masťou, mierne podleje vodou a pečie v rúre. Počas pečenia sa mäso občas obracia a polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a povarí. Pred koncom varenia sa dochutí soľou a precedí. Potom sa nechá ešte mierne povariť, kým sa tuk neoddeľuje od šťavy. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, žemľové knedle, rozlične upravená kapusta, zeleninové šaláty.

Žiadne komentáre: