22. 5. 2009

Sejkory / Buttermilchgetzen /

Suroviny: 800 g surových a 300 g varených zemiakov, 200 ml cmaru ( acidofilného mlieka, jogurtu ), 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, ½ lyžičky rasce, 1 lyžička soli, 100 g slaniny, 1 PL masla 

Postup: Surové zemiaky nastrúhame, precedíme, a počkáme, kým sa v zachytenej šťave usadí škrob. Varené zemiaky tiež postrúhame. Zmiešame ich so surovými, pridáme zachytený zemiakový škrob, cmar, prelisovanú cibuľu a cesnak, rascu, soľ a dobre premiešame. Počas prác si predhrejeme rúru na 200°C. Kocky slaniny rozškvaríme na rozpustenom masle. Pripravené cesto rozotrieme v tenkej vrstve na plechu alebo v pekáči, pridáme slaninu a cca 60 minút dochrumkava zapekáme. Podávame v pekáči.

Žiadne komentáre: