Suroviny: 500 g zemiakov, 200 g mäkkého tvarohu do cesta, 200 g tvrdého tvarohu na posýpanie, 2 vajcia, soľ, 400 g hrubej múky, lekvár, 80 g masla, práškový cukor
Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, mäkký tvaroh a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 3 – 5 mm a nakrájame na štvorčeky. Na každý dáme kôpku lekváru, do kríža preložíme a kraje stlačením dobre spojíme. Uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich dierkovanou varechou vyberieme, polejeme rozpusteným maslom. Perky podávame posypané tvrdým tvarohom a podľa potreby ocukrujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára