22. 5. 2009

Zapekané zemiaky s korením

Suroviny: 8 väčších zemiakov, 4 – 6 strúčikov cesnaku, ½ ČL soli, 2 ČL provensálskeho korenia alebo 4 PL nasekaných čerstvých zelených vňatí, 4 PL masla, 3 vajcia, 100 ml kyslej smotany 

Postup: Ošúpané zemiaky, nakrájané na tenké plátky, premiešame s prelisovaným cesnakom, soľou a zvolenou kombináciou byliniek. Zapekaciu nádobu bohato vytrieme maslom, vložíme do nej okorenené zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď zmäknú, ušľaháme vajcia so smotanou, nalejeme ich na zemiaky a zapečieme Podávame ako samostatné jedlo so sezónnym šalátom, ale tiež ako prílohu k rybe alebo k údeninám.

Žiadne komentáre: