Suroviny: 500 g zemiakov, 100 g ryže, olej, 3 šálky vývaru, soľ, mleté čierne korenie a ľubovoľnú kombináciu zeleniny
Postup: Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky ( podľa druhu ). Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov, zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – posledná zemiaky. Jednotlivé vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka. Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky, a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme s oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme. Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolkami z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára