22. 5. 2009

Zapekanec

Suroviny: 200 g údenej slaniny, 500 g zvyškového vareného, duseného alebo pečeného suchšieho mäsa, 8 zemiakov uvarených v šupke, 6 cibúľ, 3 vajíčka, 1 téglik kyslej pochúťkovej smotany, vegetu, rascu, soľ podľa chuti 

Postup: Údenú slaninu nadrobno pokrájame a opražíme. Na nej popražíme do sklovita cibuľu, pokrájanú na krúžky. Na dno ohňovzdorného pekáča rozložíme vrstvu opraženej cibule, na ňu vrstvu zemiakov, nakrájaných na kolieska, na to mäso pokrájané na plátky alebo aj na drobné kúsky. Naň dáme opäť cibuľu a zemiaky. Môžeme urobiť aj niekoľko vrstiev, záleží od veľkosti a hĺbky pekáča. Vajíčka dobre premiešame so smotanou a vegetou a zalejeme pripravenú masu v plechu. Vrch posypeme rascou a dáme zakryté zapiecť na 20 - 25 minút. Podávame s čerstvým šalátom alebo nakladanou zeleninou.

Žiadne komentáre: