Suroviny: 400 g varených zemiakov, soľ, 80 g tuku ( masla), 4 vajcia, 70 g tvrdého syra ( eidam, ementál ), pažítka alebo zelená petržlenová vňať, prípadne pór
Postup: Zemiaky, uvarené v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na tuku, pridáme na kolieska pokrájané zemiaky a chvíľu opražíme. Potom ich zalejeme rozhabarkovanými vajciami a miešame, kým nezhustnú. Na záver osolíme, posypeme nastrúhaným syrom a nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo posekanou pažítkou ( pórom ). Jedlo môžeme pripraviť len s jedným vajcom, ktoré rozšľaháme v 5 PL mlieka. Namiesto syra môžeme zemiaky posypať nasekanými kyslými uhorkami, poliať kečupom - skrátka podľa zásob a chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára